Babka mateczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka mateczki

Autor: anuska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.25 kilograma

1 szklanka

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jaja (bez skorupek) ubić z cukrem, wsypać mąkę pszenna i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i ubijać, aby nie było grudek

Krok 2

Zagotować margarynę i gorącą wlać od razu całą do ciasta nie przerywając ubijania.

Krok 3

Dodać cukier waniliowy, ew. bakalie. Wlać prawie całe ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub otrębami. Do reszty dodać kakao, dokładnie wymieszą i wylać na białe ciasto. Widelcem delikatnie przemieszać. Piec w temp. 180C ok. 45 minut w termoobiegu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka mateczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kopytka na słodko
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej