JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ
średnie
3 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
250 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ..
Krok 2
wkładamy do lodówki do stężenia ... następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki
Krok 3
na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ... boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ... Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej