Sernik jogurtowy na zimno z bezą - lekki przepis | Przepisy.pl pixel

JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 opakowania

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ..

Krok 2

wkładamy do lodówki do stężenia ... następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki

Krok 3

na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ... boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ... Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej