JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
4 łyżki
2 opakowania
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ..
Krok 2
wkładamy do lodówki do stężenia ... następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki
Krok 3
na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ... boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ... Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej