Sernik jogurtowy na zimno z bezą - lekki przepis | Przepisy.pl pixel

JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ..

Krok 2

wkładamy do lodówki do stężenia ... następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki

Krok 3

na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ... boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ... Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej