JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
4 łyżki
2 opakowania
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ..
Krok 2
wkładamy do lodówki do stężenia ... następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki
Krok 3
na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ... boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ... Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej