Sernik jogurtowy na zimno z bezą - lekki przepis | Przepisy.pl pixel

JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 opakowania

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ..

Krok 2

wkładamy do lodówki do stężenia ... następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki

Krok 3

na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ... boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ... Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej