Twarogowo-cynamonowe kuleczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twarogowo-cynamonowe kuleczki

Autor: ewapro14

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmielić, dodać cynamon i cukier, oraz zmielone okruszki ciasta.

Krok 2

Wymieszać wszystko.

Krok 3

Uformować kuleczki.

1

Opinie o przepisie

  • 479a238dc01c507833c3252a18d7dc 2599a21b2f8d7ae6d2522b417f9afc

    479a238dc01c507833c3252a18d7dc 2599a21b2f8d7ae6d2522b417f9afc , 22.01.2020

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarogowo-cynamonowe kuleczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche ciasteczka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej