PRZEPISY.PL

Rolada

Autor: tommy
  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
15
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • jajka4 szt
  • cukier1 szklanka
  • mąka pszenna1 szklanka
  • mąki ziemniaczanej
      • Krok 1

        Ubić białka z jajek z cukrem, dodać 4 żółtka i mąkę. Na suchą blachę wyłożoną cieńkim papierem, wylać połowę ciasta, upiec w optymalnej temperaturze piekarnika 180 stopni Celsjusza (wszystko jest gotowe, gdy odchodzi od papieru). Ciasto wyłożyć na ścierkę, po chwili zwinąć w rulon do ostygnięcia. Z drugą częścią ciasta zrobić to samo. Następnie ugotować 2 galaretki, a następnie je przestudzić. Ostatnia czynność polega na odwinęciu ostudzonych biszkoptów. Na koniec ciasto wyłożyć galaretką i zwinąć ponownie. Galaretka musi być lekko tężejąca, a smak uzależniony od naszego indywidualnego gustu np. truskawkowa, brzoskwiniowa lub wiśniowa.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      590
      osób dodało do Mniamlisty
      15''
      4
      Łatwe
      275
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Średnie
      316
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      3
      Łatwe
      140
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      2
      Łatwe