Rolada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

47

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka z jajek z cukrem, dodać 4 żółtka i mąkę. Na suchą blachę wyłożoną cieńkim papierem, wylać połowę ciasta, upiec w optymalnej temperaturze piekarnika 180 stopni Celsjusza (wszystko jest gotowe, gdy odchodzi od papieru). Ciasto wyłożyć na ścierkę, po chwili zwinąć w rulon do ostygnięcia. Z drugą częścią ciasta zrobić to samo. Następnie ugotować 2 galaretki, a następnie je przestudzić. Ostatnia czynność polega na odwinęciu ostudzonych biszkoptów. Na koniec ciasto wyłożyć galaretką i zwinąć ponownie. Galaretka musi być lekko tężejąca, a smak uzależniony od naszego indywidualnego gustu np. truskawkowa, brzoskwiniowa lub wiśniowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej