Galaretkowa rolada owocowa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka z jajek z cukrem, dodać 4 żółtka i mąkę. Na suchą blachę wyłożoną cieńkim papierem, wylać połowę ciasta, upiec w optymalnej temperaturze piekarnika 180 stopni Celsjusza (wszystko jest gotowe, gdy odchodzi od papieru). Ciasto wyłożyć na ścierkę, po chwili zwinąć w rulon do ostygnięcia. Z drugą częścią ciasta zrobić to samo. Następnie ugotować 2 galaretki, a następnie je przestudzić. Ostatnia czynność polega na odwinęciu ostudzonych biszkoptów. Na koniec ciasto wyłożyć galaretką i zwinąć ponownie. Galaretka musi być lekko tężejąca, a smak uzależniony od naszego indywidualnego gustu np. truskawkowa, brzoskwiniowa lub wiśniowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej