Róże karnawałowe i wiatraczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Róże karnawałowe i wiatraczki

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

5 sztuk

250 gramów

1 szczypta

3 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść, dobrze wystukać wałkiem składając kilkakrotnie. Wałkować cienko jak na makaron.

Krok 2

Na róże karnawałowe wycinać 3 rozmiary kółeczek, nacinać dookoła jak słoneczko i sklejać po 3 odrobiną białka, dobrze i mocno dociskając środek.

Krok 3

Na wiatraczki ciasto kroić w kwadraty o boku ok 6 cm, wszystkie rogi naciąć do środka, na środku pędzelkiem nanieść odrobinę białka, zwinąć jak wiatraczek i skleić mocno dociskając środek.

Krok 4

Smażyć w głębokim oleju, kiedy nabiorą rumianego koloru wyjmować na papierowy ręcznik. Na środku szprycą kłaść kleks marmoladki i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Róże karnawałowe i wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej