
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do małego garka dajemy łyżke masła a kiedy sie rozpuści dodajemy cukier i mieszamy.
Krok 2
Potem dolewamy smietanki tak aby wyszła kremowa konsystencja, a jesli ktos chce to brązowa, ale kremowa jest znacznie lepsza.
Krok 3
Nastepnie wszystko mieszamy do zagotowania ( niech gotuje sie przez min.) Kiedy przestanie sie gotować nalezy wszystko przelac do naczynia i zaczekac az wystygnie. Kiedy wystygnie to bedzie bardziej twarda lub gesta ( to zalezy) ale i tak bedzie pyszna . Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej