Krówka domowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krówka domowa

Autor: steniastanik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do małego garka dajemy łyżke masła a kiedy sie rozpuści dodajemy cukier i mieszamy.

Krok 2

Potem dolewamy smietanki tak aby wyszła kremowa konsystencja, a jesli ktos chce to brązowa, ale kremowa jest znacznie lepsza.

Krok 3

Nastepnie wszystko mieszamy do zagotowania ( niech gotuje sie przez min.) Kiedy przestanie sie gotować nalezy wszystko przelac do naczynia i zaczekac az wystygnie. Kiedy wystygnie to bedzie bardziej twarda lub gesta ( to zalezy) ale i tak bedzie pyszna . Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej