Krówka domowa

Autor: steniastanik steniastanik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do małego garka dajemy łyżke masła a kiedy sie rozpuści dodajemy cukier i mieszamy.

Krok 2

Potem dolewamy smietanki tak aby wyszła kremowa konsystencja, a jesli ktos chce to brązowa, ale kremowa jest znacznie lepsza.

Krok 3

Nastepnie wszystko mieszamy do zagotowania ( niech gotuje sie przez min.) Kiedy przestanie sie gotować nalezy wszystko przelac do naczynia i zaczekac az wystygnie. Kiedy wystygnie to bedzie bardziej twarda lub gesta ( to zalezy) ale i tak bedzie pyszna . Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krówka domowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej