
Składniki
2 szklanki
2 szklanki
15 dekagramów
1 łyżka
1 gram
1 łyżka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko gotujemy razem z cukrem wolno, na małym ogniu stale mieszając, by się nie przypaliło. Gdy masa zacznie już nabierać żółtego koloru, odstawiamy ją z ognia, aż do całkowitego wystygnięcia. W drugim garnku ucieramy margarynę z kakao, oraz cukrem wanilinowym. Do utartej masy wlewamy naprawdę małymi ilościami ostudzone mleko stale ucierając. Na zakończenie wsypujemy skórkę pomarańczy. Dobrze utarta masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Masą smarujemy krążki wafli wkładając je jeden na drugim, następnie układamy torciki na deseczce, przykrywamy drugą i na wierzchu stawiamy coś ciężkiego Życzymy wszystkim smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej