Torcik z wafli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik z wafli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

15 dekagramów

1 łyżka

1 gram

1 łyżka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko gotujemy razem z cukrem wolno, na małym ogniu stale mieszając, by się nie przypaliło. Gdy masa zacznie już nabierać żółtego koloru, odstawiamy ją z ognia, aż do całkowitego wystygnięcia. W drugim garnku ucieramy margarynę z kakao, oraz cukrem wanilinowym. Do utartej masy wlewamy naprawdę małymi ilościami ostudzone mleko stale ucierając. Na zakończenie wsypujemy skórkę pomarańczy. Dobrze utarta masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Masą smarujemy krążki wafli wkładając je jeden na drugim, następnie układamy torciki na deseczce, przykrywamy drugą i na wierzchu stawiamy coś ciężkiego Życzymy wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej