Babeczki z suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z suszonymi owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć. Mleko zagotować na małym ogniu i dodać do niego kaszę i sól, ciągle gotując przez 5 minut. Po zagotowaniu dodać namoczoną żelatynę, wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Do mleka z kaszą dodać sok z cytryny. Do śmietany dodać cukier i cukier waniliowy i mocno ubijać. Ubitą śmietanę dodać do mleka z kaszą i przełożyć masę do foremek. Foremki wstawić na 5 godzin do lodówki. Wino, cukier, goździki i skórkę z cytryny dokładnie ze sobą wymieszać i zagotować na małym ogniu. Winem z dodatkami polać suszone owoce. Po godzinie jeszcze raz wszystko zagotować i dodać mąkę ziemniaczaną i wodę. Grzać na małym ogniu, aż sos będzie gęsty. Babeczki posypać cynamonem i ozdobić suszonymi owocami i laską cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej