Babeczki z suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z suszonymi owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć. Mleko zagotować na małym ogniu i dodać do niego kaszę i sól, ciągle gotując przez 5 minut. Po zagotowaniu dodać namoczoną żelatynę, wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Do mleka z kaszą dodać sok z cytryny. Do śmietany dodać cukier i cukier waniliowy i mocno ubijać. Ubitą śmietanę dodać do mleka z kaszą i przełożyć masę do foremek. Foremki wstawić na 5 godzin do lodówki. Wino, cukier, goździki i skórkę z cytryny dokładnie ze sobą wymieszać i zagotować na małym ogniu. Winem z dodatkami polać suszone owoce. Po godzinie jeszcze raz wszystko zagotować i dodać mąkę ziemniaczaną i wodę. Grzać na małym ogniu, aż sos będzie gęsty. Babeczki posypać cynamonem i ozdobić suszonymi owocami i laską cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej