
Składniki
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
40 gramów
250 gramów
80 gramów
4 sztuki
40 gramów
520 gramów
80 gramów
20 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lekko podgrzać mieszankę cukru, margaryny, masła, drożdży, olejku i mleka. Dodać jajka i sól - wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Krok 2
nadzienie: Utrzeć ser ze śmietaną, jajkiem i cukrem. Dodać posiekane pistacje - wymieszać. strucla: Podsypać stolnicę dużą ilością mąki, rozwałkować ciasto (grubość ok. 0,7-1cm) Rozsmarować nadzienie. Posypać rodzynkami. Delikatnie zwinąć i dokładnie skleić boki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190C przez ok. 25min. (sprawdzić patyczkiem, czy strucla upiekła się w środku) Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej