
Składniki
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
40 gramów
250 gramów
80 gramów
4 sztuki
40 gramów
520 gramów
80 gramów
20 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lekko podgrzać mieszankę cukru, margaryny, masła, drożdży, olejku i mleka. Dodać jajka i sól - wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Krok 2
nadzienie: Utrzeć ser ze śmietaną, jajkiem i cukrem. Dodać posiekane pistacje - wymieszać. strucla: Podsypać stolnicę dużą ilością mąki, rozwałkować ciasto (grubość ok. 0,7-1cm) Rozsmarować nadzienie. Posypać rodzynkami. Delikatnie zwinąć i dokładnie skleić boki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190C przez ok. 25min. (sprawdzić patyczkiem, czy strucla upiekła się w środku) Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej