Kruche witrażyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche witrażyki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

300 gramów

3 sztuki

1 kilogram

1 gram

3 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siekamy mąkę z margaryną, a następnie dodajemy do niej resztę naszych składników i ugniatamy wszystko najpierw dłońmi, następnie wałkiem. Kiedy już ciasto jest dobrze rozwałkowane możemy przystąpić do kolejnej ważnej czynności – wycinamy foremkami nasze miękkie jeszcze ciasteczka. W środku robimy otwory na galaretkę, a z brzegu na nitkę. Najlepiej pomóc sobie przy tej czynności słomką do zimnych napojów. Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku. Galaretkę rozpuszczamy w około 150ml wody. Na koniec ciastka studzimy, a następnie wypełniamy gotową galaretką. Pozostaje życzyć smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej