
Składniki
1 szklanka
300 gramów
3 sztuki
1 kilogram
1 gram
3 łyżki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Siekamy mąkę z margaryną, a następnie dodajemy do niej resztę naszych składników i ugniatamy wszystko najpierw dłońmi, następnie wałkiem. Kiedy już ciasto jest dobrze rozwałkowane możemy przystąpić do kolejnej ważnej czynności – wycinamy foremkami nasze miękkie jeszcze ciasteczka. W środku robimy otwory na galaretkę, a z brzegu na nitkę. Najlepiej pomóc sobie przy tej czynności słomką do zimnych napojów. Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku. Galaretkę rozpuszczamy w około 150ml wody. Na koniec ciastka studzimy, a następnie wypełniamy gotową galaretką. Pozostaje życzyć smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























