Kruche witrażyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche witrażyki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

300 gramów

3 sztuki

1 kilogram

1 gram

3 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siekamy mąkę z margaryną, a następnie dodajemy do niej resztę naszych składników i ugniatamy wszystko najpierw dłońmi, następnie wałkiem. Kiedy już ciasto jest dobrze rozwałkowane możemy przystąpić do kolejnej ważnej czynności – wycinamy foremkami nasze miękkie jeszcze ciasteczka. W środku robimy otwory na galaretkę, a z brzegu na nitkę. Najlepiej pomóc sobie przy tej czynności słomką do zimnych napojów. Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku. Galaretkę rozpuszczamy w około 150ml wody. Na koniec ciastka studzimy, a następnie wypełniamy gotową galaretką. Pozostaje życzyć smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej