Ciastka z powidłami śliwkowymi - szybkie ciasteczka | Przepisy.pl pixel

Ciasteczka z powidłami śliwkowymi

Autor: Oluniagirl7 Oluniagirl7

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na stole i wycinać kwadraty ok. 6x6 cm.

Krok 2

Na każdy kwadracik ciasta francuskiego nakładamy łyżeczką powidła śliwkowe. Zawijamy ciasto jak kto lubi. Robimy tak ze wszystkimi kawałkami ciasta.

Krok 3

Następnie kładziemy na blaszkę papier od ciasta francuskiego i układamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Życzę smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej