
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozłożyć na stole i wycinać kwadraty ok. 6x6 cm.
Krok 2
Na każdy kwadracik ciasta francuskiego nakładamy łyżeczką powidła śliwkowe. Zawijamy ciasto jak kto lubi. Robimy tak ze wszystkimi kawałkami ciasta.
Krok 3
Następnie kładziemy na blaszkę papier od ciasta francuskiego i układamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Życzę smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej