
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozłożyć na stole i wycinać kwadraty ok. 6x6 cm.
Krok 2
Na każdy kwadracik ciasta francuskiego nakładamy łyżeczką powidła śliwkowe. Zawijamy ciasto jak kto lubi. Robimy tak ze wszystkimi kawałkami ciasta.
Krok 3
Następnie kładziemy na blaszkę papier od ciasta francuskiego i układamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Życzę smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej