Ciastka z powidłami śliwkowymi - szybkie ciasteczka | Przepisy.pl pixel

Ciasteczka z powidłami śliwkowymi

Autor: Oluniagirl7 Oluniagirl7

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na stole i wycinać kwadraty ok. 6x6 cm.

Krok 2

Na każdy kwadracik ciasta francuskiego nakładamy łyżeczką powidła śliwkowe. Zawijamy ciasto jak kto lubi. Robimy tak ze wszystkimi kawałkami ciasta.

Krok 3

Następnie kładziemy na blaszkę papier od ciasta francuskiego i układamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Życzę smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej