Ciastka z powidłami śliwkowymi - szybkie ciasteczka | Przepisy.pl pixel

Ciasteczka z powidłami śliwkowymi

Autor: Oluniagirl7 Oluniagirl7

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na stole i wycinać kwadraty ok. 6x6 cm.

Krok 2

Na każdy kwadracik ciasta francuskiego nakładamy łyżeczką powidła śliwkowe. Zawijamy ciasto jak kto lubi. Robimy tak ze wszystkimi kawałkami ciasta.

Krok 3

Następnie kładziemy na blaszkę papier od ciasta francuskiego i układamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Życzę smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z powidłami śliwkowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Deser z lodami "Karuzela"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej