
Składniki
0.2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze podziel na kawałki, włóż do szklanej miski i odstaw.
Krok 2
Zagotuj wodę z cukrem w rondlu na małym ogniu. Gotuj 15 minut, mieszając co jakiś czas do czasu, gdy syrop zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj wodę różaną i wymieszaj.
Krok 4
Polej syropem cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej