
Składniki
0.2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze podziel na kawałki, włóż do szklanej miski i odstaw.
Krok 2
Zagotuj wodę z cukrem w rondlu na małym ogniu. Gotuj 15 minut, mieszając co jakiś czas do czasu, gdy syrop zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj wodę różaną i wymieszaj.
Krok 4
Polej syropem cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej