Pomarańcze w syropie z wodą różaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze w syropie z wodą różaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze podziel na kawałki, włóż do szklanej miski i odstaw.

Krok 2

Zagotuj wodę z cukrem w rondlu na małym ogniu. Gotuj 15 minut, mieszając co jakiś czas do czasu, gdy syrop zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 4

Polej syropem cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Casserole
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej