Pomarańcze w syropie z wodą różaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze w syropie z wodą różaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze podziel na kawałki, włóż do szklanej miski i odstaw.

Krok 2

Zagotuj wodę z cukrem w rondlu na małym ogniu. Gotuj 15 minut, mieszając co jakiś czas do czasu, gdy syrop zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 4

Polej syropem cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej