Pomarańcze w syropie z wodą różaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze w syropie z wodą różaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze podziel na kawałki, włóż do szklanej miski i odstaw.

Krok 2

Zagotuj wodę z cukrem w rondlu na małym ogniu. Gotuj 15 minut, mieszając co jakiś czas do czasu, gdy syrop zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 4

Polej syropem cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze w syropie z wodą różaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej