
Składniki
0.2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze podziel na kawałki, włóż do szklanej miski i odstaw.
Krok 2
Zagotuj wodę z cukrem w rondlu na małym ogniu. Gotuj 15 minut, mieszając co jakiś czas do czasu, gdy syrop zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj wodę różaną i wymieszaj.
Krok 4
Polej syropem cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej