Chipsy z owoców – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy owocowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki.

Krok 2

Wymieszaj miód z cytryną.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 75 stopni.

Krok 4

Zanurz plasterki w marynacie, ułóż na blaszce do pieczenia i susz kilka godzin przy uchylonych drzwiczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej