Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki.
Krok 2
Wymieszaj miód z cytryną.
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 75 stopni.
Krok 4
Zanurz plasterki w marynacie, ułóż na blaszce do pieczenia i susz kilka godzin przy uchylonych drzwiczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej