
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki.
Krok 2
Wymieszaj miód z cytryną.
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 75 stopni.
Krok 4
Zanurz plasterki w marynacie, ułóż na blaszce do pieczenia i susz kilka godzin przy uchylonych drzwiczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej