Pudding imbirowo-brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding imbirowo-brzoskwiniowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Deser ma subtelny, lekko piekący imbirowy smak. Brzoskwinie świetnie komponuję się z ciastem, ale jeśli wolisz, zastąp je gruszkami z kompotu (tez świetnie pasują) lub winogronami bez pestek.

Krok 2

Zrób karmel: rozgrzej w garnku miód, masło i cukier. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie sos, zdejmij z ognia i przypraw imbirem. Zrób ciasto: utrzyj masło z cukrem. Kolejno, nie przerywając ucierania, wbijaj jajka. Gdy masa będzie puszysta i jednolita, dodaj mąkę i lekko, ale dokładnie wymieszaj, dodając imbir. Formę żaroodporną wysmaruj masłem, na dnie ułóż wachlarzyki z brzoskwiń, zalej je karmelem, przykryj ciastem. Ustaw formę w większej formie z wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości), piecz 30 minut w temp. 130 stopni. Gdy wierzch deseru się zetnie, możesz wyjąć formę i opalić górę na rumiano pod grillem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej