Czerwony kisiel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony kisiel

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.7 litra

200 gramów

75 gramów

350 gramów

350 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce po części zmiksuj lub pozostaw w całości.

Krok 2

Wiśnie przepołów i usuń pestki.

Krok 3

Owoce zagotuj z wodą i 175 gram cukru.

Krok 4

Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną zimnej wody. Zagęść tym gotujące się owoce. Pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej