
Składniki
0.7 litra
200 gramów
75 gramów
350 gramów
350 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce po części zmiksuj lub pozostaw w całości.
Krok 2
Wiśnie przepołów i usuń pestki.
Krok 3
Owoce zagotuj z wodą i 175 gram cukru.
Krok 4
Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną zimnej wody. Zagęść tym gotujące się owoce. Pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej