Czerwony kisiel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony kisiel

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.7 litra

200 gramów

75 gramów

350 gramów

350 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce po części zmiksuj lub pozostaw w całości.

Krok 2

Wiśnie przepołów i usuń pestki.

Krok 3

Owoce zagotuj z wodą i 175 gram cukru.

Krok 4

Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną zimnej wody. Zagęść tym gotujące się owoce. Pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony kisiel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej