Ryż z malinami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 szklanka

0

200 gramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż przemyj, a następnie wsyp do gotującego się mleka. Dodaj odrobinę soli.

Krok 1

Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy ryż wchłonie mleko – od czasu do czasu zamieszaj, aby ryż się nie przepalił

Krok 1

Maliny wsyp do małego naczynia i zasyp cukrem i cukrem waniliowym, a następnie uduś.

Krok 1

Połącz je następnie z ryżem ugotowanym, a następnie rozłóż na cztery talerzyki. Udekoruj serkiem homogenizowanym.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Torcik z kaszy manny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej