Ryż z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

200 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż przemyj, a następnie wsyp do gotującego się mleka. Dodaj odrobinę soli.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy ryż wchłonie mleko – od czasu do czasu zamieszaj, aby ryż się nie przepalił

Krok 3

Maliny wsyp do małego naczynia i zasyp cukrem i cukrem waniliowym, a następnie uduś.

Krok 4

Połącz je następnie z ryżem ugotowanym, a następnie rozłóż na cztery talerzyki. Udekoruj serkiem homogenizowanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej