Ryż z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

200 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż przemyj, a następnie wsyp do gotującego się mleka. Dodaj odrobinę soli.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy ryż wchłonie mleko – od czasu do czasu zamieszaj, aby ryż się nie przepalił

Krok 3

Maliny wsyp do małego naczynia i zasyp cukrem i cukrem waniliowym, a następnie uduś.

Krok 4

Połącz je następnie z ryżem ugotowanym, a następnie rozłóż na cztery talerzyki. Udekoruj serkiem homogenizowanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej