
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeżego, zielonego ogórka obierz, wyjmij z niego pestki, robiąc miejsce na farsz.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, schłodź, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Kolorowe papryki pokrój w kostkę, tuńczyka odsącz z zalewy.
Krok 4
Majonez dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. majonezu możemy alternatywnie dodać jogurt naturalny.
Krok 5
Farsz małą łyżeczką wkładaj do łódki przyrządzonej z ogórka. Rada: Całość możesz położyć na liściach sałaty, a przed podaniem zmrozić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej