
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeżego, zielonego ogórka obierz, wyjmij z niego pestki, robiąc miejsce na farsz.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, schłodź, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Kolorowe papryki pokrój w kostkę, tuńczyka odsącz z zalewy.
Krok 4
Majonez dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. majonezu możemy alternatywnie dodać jogurt naturalny.
Krok 5
Farsz małą łyżeczką wkładaj do łódki przyrządzonej z ogórka. Rada: Całość możesz położyć na liściach sałaty, a przed podaniem zmrozić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej