Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeżego, zielonego ogórka obierz, wyjmij z niego pestki, robiąc miejsce na farsz.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, schłodź, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Kolorowe papryki pokrój w kostkę, tuńczyka odsącz z zalewy.

Krok 4

Majonez dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. majonezu możemy alternatywnie dodać jogurt naturalny.

Krok 5

Farsz małą łyżeczką wkładaj do łódki przyrządzonej z ogórka. Rada: Całość możesz położyć na liściach sałaty, a przed podaniem zmrozić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej