Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeżego, zielonego ogórka obierz, wyjmij z niego pestki, robiąc miejsce na farsz.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, schłodź, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Kolorowe papryki pokrój w kostkę, tuńczyka odsącz z zalewy.

Krok 4

Majonez dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. majonezu możemy alternatywnie dodać jogurt naturalny.

Krok 5

Farsz małą łyżeczką wkładaj do łódki przyrządzonej z ogórka. Rada: Całość możesz położyć na liściach sałaty, a przed podaniem zmrozić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Muffinki a la pizza - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej