Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeżego, zielonego ogórka obierz, wyjmij z niego pestki, robiąc miejsce na farsz.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, schłodź, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Kolorowe papryki pokrój w kostkę, tuńczyka odsącz z zalewy.

Krok 4

Majonez dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. majonezu możemy alternatywnie dodać jogurt naturalny.

Krok 5

Farsz małą łyżeczką wkładaj do łódki przyrządzonej z ogórka. Rada: Całość możesz położyć na liściach sałaty, a przed podaniem zmrozić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej