Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeżego, zielonego ogórka obierz, wyjmij z niego pestki, robiąc miejsce na farsz.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, schłodź, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Kolorowe papryki pokrój w kostkę, tuńczyka odsącz z zalewy.

Krok 4

Majonez dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. majonezu możemy alternatywnie dodać jogurt naturalny.

Krok 5

Farsz małą łyżeczką wkładaj do łódki przyrządzonej z ogórka. Rada: Całość możesz położyć na liściach sałaty, a przed podaniem zmrozić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej