
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
200 mililitrów
100 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Piersi i cebulę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka, dodaj cebulę oraz pokrojone w mniejsze kawałki szparagi.
Krok 3
Zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię z kurczakiem. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze chwilę.
Krok 4
Gorący makaron nałóż na talerze, polej sosem i posyp pokruszonym serem. Danie udekoruj listkami tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne ze szparagami
Penne ze szparagami, kurczakiem i niebieskim serem pleśniowym to wyborna propozycja na obiad we włoskim stylu. Aby go przygotować, na początek makaron ugotuj al dente według wskazówek na opakowaniu. Następnie pokrój piersi z kurczaka, zielone szparagi oraz cebulę i smaż wszystko na dobrze rozgrzanej oliwie. Żeby smak kurczaka był jeszcze wyrazistszy, zamarynuj go najpierw w podstawowych przyprawach i oliwie. Całość świetnie połączy wyrazisty sos serowy – zawartość opakowania rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej go do pozostałych składników i gotuj przez kilka minut. Pyszne włoskie danie gotowe! Teraz wystarczy jedynie przełożyć makaron na talerze, polać sosem i posypać intensywnym w smaku niebieskim serem pleśniowym, np. lazurem czy gorgonzolą. Sprawdzi cię również camembert. Makaron serwuj oprószony drobno posiekaną natką pietruszki lub listkami świeżego tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.


































