Penne ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

200 mililitrów

100 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Piersi i cebulę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka, dodaj cebulę oraz pokrojone w mniejsze kawałki szparagi.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię z kurczakiem. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 4

Gorący makaron nałóż na talerze, polej sosem i posyp pokruszonym serem. Danie udekoruj listkami tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Penne z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne ze szparagamiPenne ze szparagami

Penne ze szparagami, kurczakiem i niebieskim serem pleśniowym to wyborna propozycja na obiad we włoskim stylu. Aby go przygotować, na początek makaron ugotuj al dente według wskazówek na opakowaniu. Następnie pokrój piersi z kurczaka, zielone szparagi oraz cebulę i smaż wszystko na dobrze rozgrzanej oliwie. Żeby smak kurczaka był jeszcze wyrazistszy, zamarynuj go najpierw w podstawowych przyprawach i oliwie. Całość świetnie połączy wyrazisty sos serowy – zawartość opakowania rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej go do pozostałych składników i gotuj przez kilka minut. Pyszne włoskie danie gotowe! Teraz wystarczy jedynie przełożyć makaron na talerze, polać sosem i posypać intensywnym w smaku niebieskim serem pleśniowym, np. lazurem czy gorgonzolą. Sprawdzi cię również camembert. Makaron serwuj oprószony drobno posiekaną natką pietruszki lub listkami świeżego tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.