Penne ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

200 mililitrów

100 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Piersi i cebulę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka, dodaj cebulę oraz pokrojone w mniejsze kawałki szparagi.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię z kurczakiem. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze chwilę.

Krok 4

Gorący makaron nałóż na talerze, polej sosem i posyp pokruszonym serem. Danie udekoruj listkami tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne ze szparagamiPenne ze szparagami

Penne ze szparagami, kurczakiem i niebieskim serem pleśniowym to wyborna propozycja na obiad we włoskim stylu. Aby go przygotować, na początek makaron ugotuj al dente według wskazówek na opakowaniu. Następnie pokrój piersi z kurczaka, zielone szparagi oraz cebulę i smaż wszystko na dobrze rozgrzanej oliwie. Żeby smak kurczaka był jeszcze wyrazistszy, zamarynuj go najpierw w podstawowych przyprawach i oliwie. Całość świetnie połączy wyrazisty sos serowy – zawartość opakowania rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej go do pozostałych składników i gotuj przez kilka minut. Pyszne włoskie danie gotowe! Teraz wystarczy jedynie przełożyć makaron na talerze, polać sosem i posypać intensywnym w smaku niebieskim serem pleśniowym, np. lazurem czy gorgonzolą. Sprawdzi cię również camembert. Makaron serwuj oprószony drobno posiekaną natką pietruszki lub listkami świeżego tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.