
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Duś koncentrat pomidorowy na patelni. Dodaj do smaku przyprawy w mini kostkach Knorr oraz 100 mililitrów białego wina. Gotuj przez chwilę.

Krok 2
Odsącz tuńczyka i dodaj go do sosu.

Krok 3
Następnie połącz sos z ugotowanym makaronem. Całość dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku, po czym duś jeszcze przez chwilę. Gotowy makaron podawaj posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z tuńczykiem i pomidorami
Penne z tuńczykiem i pomidorami to niezwykle szybki i prosty sposób na obiad albo ciepłą kolację. Wybierz dowolny gatunek makaronu – najlepiej będzie nadawał się penne, ale sprawdzi się też fusilli (rurki) lub farfalle (kokardki). Może być pszenny albo razowy. Najpierw ugotuj makaron al dente – nie powinien być zbyt miękki, ponieważ będzie jeszcze dusił się z pomidorami oraz tuńczykiem. Po ugotowaniu nie przelewaj go wodą, żeby nie spłukiwać z niego skrobi, dzięki której sos będzie się dobrze trzymał. Koncentrat podgrzej na patelni, po czym dodaj do niego tuńczyka z puszki, koniecznie odsączonego z oleju (najlepszy będzie ten w dużych kawałkach). Dopraw wszystko przyprawą czosnkową i pietruszkową, a jeśli chcesz, żeby danie było pikantne, wkrój także kawałek papryczki chili. Do sosu dodaj makaron i gotuj przez chwilę, aż smaki się połączą. Na koniec przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki. Makaron z tuńczykiem i pomidorami podawaj z dowolną sałatką. Przygotuj to pyszne danie i podziel się opinią!




































