Kalmary z bagietką i czosnkiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary odsącz, a bagietkę pokrój na kilka części.

Krok 2

Na każdą część nałóż kalmary i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 3

Piecz przez 7 minut, a następnie wyjmij i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej