
Składniki
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary odsącz, a bagietkę pokrój na kilka części.
Krok 2
Na każdą część nałóż kalmary i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Krok 3
Piecz przez 7 minut, a następnie wyjmij i polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej