Kalmary z bagietką i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary z bagietką i czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary odsącz, a bagietkę pokrój na kilka części.

Krok 2

Na każdą część nałóż kalmary i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 3

Piecz przez 7 minut, a następnie wyjmij i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary z bagietką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej