CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA

Autor: Anna Bratek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

150 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuszczamy w rondelku, studzimy.

Krok 2

Do miski przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Krok 3

Czekoladę siekamy nożem.

Krok 4

Buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Jajka ubijamy z cukrem w oddzielnej misce, dodajemy margarynę, mieszamy.

Krok 6

Następnie dodajemy sypką mieszankę, delikatnie miksujemy.

Krok 7

Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i buraczki, mieszamy łyżką.

Krok 8

Gotową masę przekładamy do formy o wym. 25X21 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 45 min w 175 stopniach, do suchego patyczka.

Krok 9

Wystudzone ciasto polewamy polewą: w garnuszku podgrzewamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao (nie zagotowujemy), mieszamy dokładnie aby nie było grudek, wyłączamy gaz. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Gdyby polewa była za rzadka dodajemy więcej kakao.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej