CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA

Autor: Anna Bratek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

150 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuszczamy w rondelku, studzimy.

Krok 2

Do miski przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Krok 3

Czekoladę siekamy nożem.

Krok 4

Buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Jajka ubijamy z cukrem w oddzielnej misce, dodajemy margarynę, mieszamy.

Krok 6

Następnie dodajemy sypką mieszankę, delikatnie miksujemy.

Krok 7

Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i buraczki, mieszamy łyżką.

Krok 8

Gotową masę przekładamy do formy o wym. 25X21 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 45 min w 175 stopniach, do suchego patyczka.

Krok 9

Wystudzone ciasto polewamy polewą: w garnuszku podgrzewamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao (nie zagotowujemy), mieszamy dokładnie aby nie było grudek, wyłączamy gaz. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Gdyby polewa była za rzadka dodajemy więcej kakao.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej