CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA

Autor: Anna Bratek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

150 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuszczamy w rondelku, studzimy.

Krok 2

Do miski przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Krok 3

Czekoladę siekamy nożem.

Krok 4

Buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Jajka ubijamy z cukrem w oddzielnej misce, dodajemy margarynę, mieszamy.

Krok 6

Następnie dodajemy sypką mieszankę, delikatnie miksujemy.

Krok 7

Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i buraczki, mieszamy łyżką.

Krok 8

Gotową masę przekładamy do formy o wym. 25X21 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 45 min w 175 stopniach, do suchego patyczka.

Krok 9

Wystudzone ciasto polewamy polewą: w garnuszku podgrzewamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao (nie zagotowujemy), mieszamy dokładnie aby nie było grudek, wyłączamy gaz. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Gdyby polewa była za rzadka dodajemy więcej kakao.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CZEKOLADOWO-BURACZKOWA FANTAZJA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej