Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

null

null

100 gramów

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój. Posiekaj dymkę.

Krok 2

Łososia i twaróg zmiel w maszynce.

Krok 3

DO łososia i twarogu dodaj odsączoną kukurydzę, groszek, cebulę i dymkę. Połącz z 2 jajkami i 5 łyżkami bułki tartej.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, przypraw Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 5

Powstałej masy formuj małe płaskie kotlety, obtocz w jajku i bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej