Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

null

null

100 gramów

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój. Posiekaj dymkę.

Krok 2

Łososia i twaróg zmiel w maszynce.

Krok 3

DO łososia i twarogu dodaj odsączoną kukurydzę, groszek, cebulę i dymkę. Połącz z 2 jajkami i 5 łyżkami bułki tartej.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, przypraw Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 5

Powstałej masy formuj małe płaskie kotlety, obtocz w jajku i bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej