Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą
trudne
4 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
1 szklanka
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
null
null
100 gramów
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno pokrój. Posiekaj dymkę.
Krok 2
Łososia i twaróg zmiel w maszynce.
Krok 3
DO łososia i twarogu dodaj odsączoną kukurydzę, groszek, cebulę i dymkę. Połącz z 2 jajkami i 5 łyżkami bułki tartej.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny, przypraw Delikatem Knorr i pieprzem.
Krok 5
Powstałej masy formuj małe płaskie kotlety, obtocz w jajku i bułce tartej.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej