Bakłażan w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
258 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry.

Krok 3

Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 4

Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.

Krok 5

Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.

1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 08.10.2020

    Bardzo smaczne danie. Idealne na podwieczorek czy kolację. Lekkie i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej