Bakłażan w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
258 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry.

Krok 3

Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 4

Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.

Krok 5

Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.

1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 08.10.2020

    Bardzo smaczne danie. Idealne na podwieczorek czy kolację. Lekkie i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej