Bakłażan w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

254 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry.

Krok 3

Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 4

Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.

Krok 5

Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.

1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 08.10.2020

    Bardzo smaczne danie. Idealne na podwieczorek czy kolację. Lekkie i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej