
Składniki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).
Krok 2
Bakłażana pokrój w plastry.
Krok 3
Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
Krok 4
Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.
Krok 5
Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej