Bakłażan w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bakłażan w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

252 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry.

Krok 3

Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 4

Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.

Krok 5

Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet ziemniaczany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej