Zielony groszek z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony groszek z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

5 dekagramów

15 dekagramów

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 2

Dodaj groszek i wodę, gotuj około 5 minut.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do groszku i gotuj jeszcze około 10 minut. Odcedź i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej