Zielony groszek z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony groszek z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

5 dekagramów

15 dekagramów

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 2

Dodaj groszek i wodę, gotuj około 5 minut.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do groszku i gotuj jeszcze około 10 minut. Odcedź i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej