
Składniki
400 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
0.7 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie oczyść wątróbkę.
Krok 2
Obierz i posiekaj cebulę, a następnie zeszklij na połowie oliwy. Dodaj wątróbkę i wino. Duś wszystko przez 20 minut.
Krok 3
Ostudź, posiekaj i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekane anchois i kapary. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem. Bruschettę posmaruj masłem i ułóż na niej wątróbkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej