Wątróbka do bruschetty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka do bruschetty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbkę.

Krok 2

Obierz i posiekaj cebulę, a następnie zeszklij na połowie oliwy. Dodaj wątróbkę i wino. Duś wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Ostudź, posiekaj i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekane anchois i kapary. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Bruschettę posmaruj masłem i ułóż na niej wątróbkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej