Wątróbka do bruschetty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka do bruschetty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbkę.

Krok 2

Obierz i posiekaj cebulę, a następnie zeszklij na połowie oliwy. Dodaj wątróbkę i wino. Duś wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Ostudź, posiekaj i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekane anchois i kapary. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Bruschettę posmaruj masłem i ułóż na niej wątróbkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej