Wątróbka do bruschetty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka do bruschetty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbkę.

Krok 2

Obierz i posiekaj cebulę, a następnie zeszklij na połowie oliwy. Dodaj wątróbkę i wino. Duś wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Ostudź, posiekaj i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekane anchois i kapary. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Bruschettę posmaruj masłem i ułóż na niej wątróbkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej