Wątróbka do bruschetty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka do bruschetty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbkę.

Krok 2

Obierz i posiekaj cebulę, a następnie zeszklij na połowie oliwy. Dodaj wątróbkę i wino. Duś wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Ostudź, posiekaj i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekane anchois i kapary. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Bruschettę posmaruj masłem i ułóż na niej wątróbkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej