Mielone na jeden kęs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone na jeden kęs

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 sztuk

500 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

20 sztuk

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z fixem do kotletów mielonych Knorr (zgodnie z przepisem na opakowaniu).

Krok 2

Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w mące. Smażyć na oleju

Krok 3

Usmażone kulki nabijać na wykałaczkę wraz z ogóreczkami konserwowymi lub oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej