Mielone na jeden kęs

Autor: Ania Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

20 sztuk

500 gramów

0.5 szklanki

40 sztuk

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z fixem do kotletów mielonych Knorr (zgodnie z przepisem na opakowaniu).

Krok 2

Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w mące. Smażyć na oleju

Krok 3

Usmażone kulki nabijać na wykałaczkę wraz z ogóreczkami konserwowymi lub oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej