Mielone na jeden kęs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone na jeden kęs

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 sztuk

20 sztuk

40 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z fixem do kotletów mielonych Knorr (zgodnie z przepisem na opakowaniu).

Krok 2

Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w mące. Smażyć na oleju

Krok 3

Usmażone kulki nabijać na wykałaczkę wraz z ogóreczkami konserwowymi lub oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej