Mielone na jeden kęs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone na jeden kęs

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 sztuk

20 sztuk

40 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z fixem do kotletów mielonych Knorr (zgodnie z przepisem na opakowaniu).

Krok 2

Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w mące. Smażyć na oleju

Krok 3

Usmażone kulki nabijać na wykałaczkę wraz z ogóreczkami konserwowymi lub oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej