Mielone na jeden kęs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone na jeden kęs

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 sztuk

500 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

20 sztuk

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z fixem do kotletów mielonych Knorr (zgodnie z przepisem na opakowaniu).

Krok 2

Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w mące. Smażyć na oleju

Krok 3

Usmażone kulki nabijać na wykałaczkę wraz z ogóreczkami konserwowymi lub oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej