
Składniki
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opakowanie "Puszystych placków z jabłkami" wymieszać z 1,5 szklanki mleka, cynamonem i nasionami wanilii.
Krok 2
małe kawałki owoców moczyć w cieście i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni.
Krok 3
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Krok 4
Podawać nabite na wykałaczkę z dowolnym słodkim sosem (Na zdjęciu ze słodką śmietaną)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej