
Składniki
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opakowanie "Puszystych placków z jabłkami" wymieszać z 1,5 szklanki mleka, cynamonem i nasionami wanilii.
Krok 2
małe kawałki owoców moczyć w cieście i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni.
Krok 3
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Krok 4
Podawać nabite na wykałaczkę z dowolnym słodkim sosem (Na zdjęciu ze słodką śmietaną)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej