Koreczki owocowe w cieście

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

112

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie "Puszystych placków z jabłkami" wymieszać z 1,5 szklanki mleka, cynamonem i nasionami wanilii.

Krok 2

małe kawałki owoców moczyć w cieście i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym

Krok 4

Podawać nabite na wykałaczkę z dowolnym słodkim sosem (Na zdjęciu ze słodką śmietaną)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane parówki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej