Koreczki owocowe w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki owocowe w cieście

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie "Puszystych placków z jabłkami" wymieszać z 1,5 szklanki mleka, cynamonem i nasionami wanilii.

Krok 2

małe kawałki owoców moczyć w cieście i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym

Krok 4

Podawać nabite na wykałaczkę z dowolnym słodkim sosem (Na zdjęciu ze słodką śmietaną)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki owocowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej