Ziemniaczane gruszki i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane gruszki i jabłka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kopytka czy leniwe rozmieszac z wodą.Dodac puree z ugotowanego ziemniaka,dodac jedno jajko,ser.Przyprawic i dokładnie wymieszac.

Krok 2

Zwilżonymi dłońmi formowac z ciasta gruszki oraz jabłka.Obtaczac je w żółtku rozmąconym i w tartej bułce.Piec na wysmarowanej olejem blaszce w piekarniku w temp. 150st około 10-15 minut do momentu przyrumienienia.Gotowe przyozdobic listkiem laurowym oraz odrobiną makaronu spaghetti,który ma wyglądac jak ogonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej