Ziemniaczane gruszki i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane gruszki i jabłka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kopytka czy leniwe rozmieszac z wodą.Dodac puree z ugotowanego ziemniaka,dodac jedno jajko,ser.Przyprawic i dokładnie wymieszac.

Krok 2

Zwilżonymi dłońmi formowac z ciasta gruszki oraz jabłka.Obtaczac je w żółtku rozmąconym i w tartej bułce.Piec na wysmarowanej olejem blaszce w piekarniku w temp. 150st około 10-15 minut do momentu przyrumienienia.Gotowe przyozdobic listkiem laurowym oraz odrobiną makaronu spaghetti,który ma wyglądac jak ogonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej