Ziemniaczane gruszki i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane gruszki i jabłka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kopytka czy leniwe rozmieszac z wodą.Dodac puree z ugotowanego ziemniaka,dodac jedno jajko,ser.Przyprawic i dokładnie wymieszac.

Krok 2

Zwilżonymi dłońmi formowac z ciasta gruszki oraz jabłka.Obtaczac je w żółtku rozmąconym i w tartej bułce.Piec na wysmarowanej olejem blaszce w piekarniku w temp. 150st około 10-15 minut do momentu przyrumienienia.Gotowe przyozdobic listkiem laurowym oraz odrobiną makaronu spaghetti,który ma wyglądac jak ogonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej