Pikantna marynata do karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna marynata do karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

10 gramów

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.

Pikantna marynata do karkówki - Krok 1

Krok 2

Do wina dodaj Przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojone wcześniej imbir, kolendrę i chili. Dopraw pieprzem.

Pikantna marynata do karkówki - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie 1 kg karkówki i odstaw do marynowania na 24 godz. ( jak lubisz bardziej ostre to przed marynowaniem możesz pokroić mięso w plastry.)

Pikantna marynata do karkówki - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantna marynata do karkówkiPikantna marynata do karkówki

Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.