
Składniki
3 sztuki
0.3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
10 gramów
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
100 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Do wina dodaj Przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojone wcześniej imbir, kolendrę i chili. Dopraw pieprzem.
Krok 3
Natrzyj dokładnie 1 kg karkówki i odstaw do marynowania na 24 godz. ( jak lubisz bardziej ostre to przed marynowaniem możesz pokroić mięso w plastry.)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej