
Składniki
3 sztuki
0.3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
10 gramów
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
100 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Do wina dodaj Przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojone wcześniej imbir, kolendrę i chili. Dopraw pieprzem.
Krok 3
Natrzyj dokładnie 1 kg karkówki i odstaw do marynowania na 24 godz. ( jak lubisz bardziej ostre to przed marynowaniem możesz pokroić mięso w plastry.)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej