Pikantna marynata do karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna marynata do karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

10 gramów

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.

Pikantna marynata do karkówki - Krok 1

Krok 2

Do wina dodaj Przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojone wcześniej imbir, kolendrę i chili. Dopraw pieprzem.

Pikantna marynata do karkówki - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie 1 kg karkówki i odstaw do marynowania na 24 godz. ( jak lubisz bardziej ostre to przed marynowaniem możesz pokroić mięso w plastry.)

Pikantna marynata do karkówki - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna marynata do karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantna marynata do karkówkiPikantna marynata do karkówki

Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.