Krewetki w sosie imbirowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie imbirowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

10 plastrów

2 sztuki

1 łyżka

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, umyj i obierz.

Krok 2

Cebule dymki pokrój na plastry.

Krok 3

Do rondla wlej sherry, sos sojowy, syrop żeńszeniowy, dodaj cebulę, imbir oraz pieprz i sól.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty, po czym wrzuć krewetki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 5

Serwuj z białym pieczywem i wytrawnym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej