Składniki
16 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
10 plastrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i obierz.
Krok 2
Cebule dymki pokrój na plastry.
Krok 3
Do rondla wlej sherry, sos sojowy, syrop żeńszeniowy, dodaj cebulę, imbir oraz pieprz i sól.
Krok 4
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty, po czym wrzuć krewetki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 5
Serwuj z białym pieczywem i wytrawnym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej