Krewetki w sosie imbirowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie imbirowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

10 plastrów

2 sztuki

1 łyżka

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, umyj i obierz.

Krok 2

Cebule dymki pokrój na plastry.

Krok 3

Do rondla wlej sherry, sos sojowy, syrop żeńszeniowy, dodaj cebulę, imbir oraz pieprz i sól.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty, po czym wrzuć krewetki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 5

Serwuj z białym pieczywem i wytrawnym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie imbirowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej