
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
10 plastrów
2 sztuki
1 łyżka
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i obierz.
Krok 2
Cebule dymki pokrój na plastry.
Krok 3
Do rondla wlej sherry, sos sojowy, syrop żeńszeniowy, dodaj cebulę, imbir oraz pieprz i sól.
Krok 4
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty, po czym wrzuć krewetki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 5
Serwuj z białym pieczywem i wytrawnym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej