
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
10 plastrów
2 sztuki
1 łyżka
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i obierz.
Krok 2
Cebule dymki pokrój na plastry.
Krok 3
Do rondla wlej sherry, sos sojowy, syrop żeńszeniowy, dodaj cebulę, imbir oraz pieprz i sól.
Krok 4
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty, po czym wrzuć krewetki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 5
Serwuj z białym pieczywem i wytrawnym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej