
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
10 plastrów
2 sztuki
1 łyżka
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i obierz.
Krok 2
Cebule dymki pokrój na plastry.
Krok 3
Do rondla wlej sherry, sos sojowy, syrop żeńszeniowy, dodaj cebulę, imbir oraz pieprz i sól.
Krok 4
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty, po czym wrzuć krewetki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 5
Serwuj z białym pieczywem i wytrawnym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej