
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szklanki
1 łyżeczka
6 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Z mleka, mąki, jajek i 3 łyżeczek cukru oraz łyżeczki proszku do pieczenia i cynamonu wyrób mikserem ciasto na placuszki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3
Dodaj startą marchew i wymieszaj dokładnie tak, by marchew została pokryta gęstym ciastem.
Krok 4
Na gorący tłuszcz nakładaj łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smaż na złoty kolor. Podawaj z cukrem pudrem i kleksem gęstej śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej