Placuszki marchwiowo - cynamonowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki marchwiowo - cynamonowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżeczka

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Z mleka, mąki, jajek i 3 łyżeczek cukru oraz łyżeczki proszku do pieczenia i cynamonu wyrób mikserem ciasto na placuszki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3

Dodaj startą marchew i wymieszaj dokładnie tak, by marchew została pokryta gęstym ciastem.

Krok 4

Na gorący tłuszcz nakładaj łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smaż na złoty kolor. Podawaj z cukrem pudrem i kleksem gęstej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki marchwiowo - cynamonowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej