
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szklanki
1 łyżeczka
6 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Z mleka, mąki, jajek i 3 łyżeczek cukru oraz łyżeczki proszku do pieczenia i cynamonu wyrób mikserem ciasto na placuszki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3
Dodaj startą marchew i wymieszaj dokładnie tak, by marchew została pokryta gęstym ciastem.
Krok 4
Na gorący tłuszcz nakładaj łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smaż na złoty kolor. Podawaj z cukrem pudrem i kleksem gęstej śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej