Zupa jarzynowa a la minestrone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa a la minestrone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

255 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.

Krok 2

Obierz warzywa, umyj i pokrój je w kostkę, jedynie kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Następnie dodaj je do wywaru, a po 10 minutach dodaj również makaron.

Krok 4

Odcedź fasolę z zalewy i w momencie, gdy ziemniaki staną się miękkie, dodaj ją do zupy wraz z koncentratem pomidorowym.

Krok 5

Podawaj gotową zupę posypaną świeżą bazylią i wiórkami parmezanu.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Zwarycz

    Adam Zwarycz , 20.08.2016

    MAMA

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa a la minestroneZupa jarzynowa a la minestrone

Zupa à la minestrone to smaczne danie obiadowe czerpiące inspiracje z kuchni włoskiej. Wyśmienicie smakuje zwłaszcza latem, kiedy z łatwością skompletujesz wszystkie świeże warzywa. W chłodne dni możesz skorzystać z warzyw z puszki lub mrożonych – zupa będzie równie smaczna. Dodaj do tego wyrazisty bulion z kostki rosołowej. Następnie wlej koncentrat pomidorowy albo przeciśnięte przez sito świeże pomidory (wcześniej sparz je i pozbaw skórki). Na koniec użyj fasoli białej oraz Kidney z puszki, sprawdzi się również fasola cannellini lub szparagowa. Do wymienionych w przepisie warzyw, dołącz również pokrojonego w kostkę pora i cukinię, a zupa będzie jeszcze smaczniejsza. Przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem, bazylią oraz tymiankiem. Wlej nieco oliwy z oliwek. Zupę podawaj na ciepło, w głębokim talerzu. Bezpośrednio przed zaserwowaniem ozdób danie liściem bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Zetrzyj też na wierzch nieco parmezanu, który doda zupie wyrazistości. Życzymy smacznego!