Zupa jarzynowa a la minestrone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa a la minestrone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.

Krok 2

Obierz warzywa, umyj i pokrój je w kostkę, jedynie kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Następnie dodaj je do wywaru, a po 10 minutach dodaj również makaron.

Krok 4

Odcedź fasolę z zalewy i w momencie, gdy ziemniaki staną się miękkie, dodaj ją do zupy wraz z koncentratem pomidorowym.

Krok 5

Podawaj gotową zupę posypaną świeżą bazylią i wiórkami parmezanu.

2

Opinie o przepisie

  • Megan

    Megan , 26.09.2023

    Jadłam oryginalną Minestrone i zupa z tego przepisu bardzo mi ją przypomina. Bardzo smaczna ,szybka i prosta.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Zwarycz

    Adam Zwarycz , 20.08.2016

    MAMA

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa a la minestroneZupa jarzynowa a la minestrone

Zupa à la minestrone to smaczne danie obiadowe czerpiące inspiracje z kuchni włoskiej. Wyśmienicie smakuje zwłaszcza latem, kiedy z łatwością skompletujesz wszystkie świeże warzywa. W chłodne dni możesz skorzystać z warzyw z puszki lub mrożonych – zupa będzie równie smaczna. Dodaj do tego wyrazisty bulion z kostki rosołowej. Następnie wlej koncentrat pomidorowy albo przeciśnięte przez sito świeże pomidory (wcześniej sparz je i pozbaw skórki). Na koniec użyj fasoli białej oraz Kidney z puszki, sprawdzi się również fasola cannellini lub szparagowa. Do wymienionych w przepisie warzyw, dołącz również pokrojonego w kostkę pora i cukinię, a zupa będzie jeszcze smaczniejsza. Przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem, bazylią oraz tymiankiem. Wlej nieco oliwy z oliwek. Zupę podawaj na ciepło, w głębokim talerzu. Bezpośrednio przed zaserwowaniem ozdób danie liściem bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Zetrzyj też na wierzch nieco parmezanu, który doda zupie wyrazistości. Życzymy smacznego!