Zupa jarzynowa a la minestrone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa a la minestrone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

257 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.

Krok 2

Obierz warzywa, umyj i pokrój je w kostkę, jedynie kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Następnie dodaj je do wywaru, a po 10 minutach dodaj również makaron.

Krok 4

Odcedź fasolę z zalewy i w momencie, gdy ziemniaki staną się miękkie, dodaj ją do zupy wraz z koncentratem pomidorowym.

Krok 5

Podawaj gotową zupę posypaną świeżą bazylią i wiórkami parmezanu.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Zwarycz

    Adam Zwarycz , 20.08.2016

    MAMA

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa a la minestrone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa a la minestroneZupa jarzynowa a la minestrone

Zupa à la minestrone to smaczne danie obiadowe czerpiące inspiracje z kuchni włoskiej. Wyśmienicie smakuje zwłaszcza latem, kiedy z łatwością skompletujesz wszystkie świeże warzywa. W chłodne dni możesz skorzystać z warzyw z puszki lub mrożonych – zupa będzie równie smaczna. Dodaj do tego wyrazisty bulion z kostki rosołowej. Następnie wlej koncentrat pomidorowy albo przeciśnięte przez sito świeże pomidory (wcześniej sparz je i pozbaw skórki). Na koniec użyj fasoli białej oraz Kidney z puszki, sprawdzi się również fasola cannellini lub szparagowa. Do wymienionych w przepisie warzyw, dołącz również pokrojonego w kostkę pora i cukinię, a zupa będzie jeszcze smaczniejsza. Przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem, bazylią oraz tymiankiem. Wlej nieco oliwy z oliwek. Zupę podawaj na ciepło, w głębokim talerzu. Bezpośrednio przed zaserwowaniem ozdób danie liściem bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Zetrzyj też na wierzch nieco parmezanu, który doda zupie wyrazistości. Życzymy smacznego!