Pieczeone parówki ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeone parówki ze śliwką

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

16 plastrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.

Krok 2

Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni i piecz, aż boczek się ładnie zarumieni.

Krok 3

Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej