
Składniki
8 sztuk
16 plastrów
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.
Krok 2
Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni i piecz, aż boczek się ładnie zarumieni.
Krok 3
Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej