Pieczeone parówki ze śliwką

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

16 plastrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.

Krok 2

Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni i piecz, aż boczek się ładnie zarumieni.

Krok 3

Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki frittata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej