
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
20 mililitrów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki zawijamy w folię , każdy osobno , dodając po łyżce masła , i pieczemy w temperaturze 170 stopni C do miękkości .
Krok 2
Do śmietany dodajemy zieleninę i pokrojoną drobno paprykę . Doprawiamy do smaku przyprawami .
Krok 3
Gotowe ziemniaki obieramy z folii . Nacinamy na każdym krzyżyk i , naciskając go palcami z czterech stron , tworzymy otwór na śmietanę .
Krok 4
Ziemniaki podajemy udekorowane szczypiorem i papryką .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej