Ziemniaki pieczone w całości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki pieczone w całości

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

20 mililitrów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zawijamy w folię , każdy osobno , dodając po łyżce masła , i pieczemy w temperaturze 170 stopni C do miękkości .

Krok 2

Do śmietany dodajemy zieleninę i pokrojoną drobno paprykę . Doprawiamy do smaku przyprawami .

Krok 3

Gotowe ziemniaki obieramy z folii . Nacinamy na każdym krzyżyk i , naciskając go palcami z czterech stron , tworzymy otwór na śmietanę .

Krok 4

Ziemniaki podajemy udekorowane szczypiorem i papryką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pasta arabska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej