Ziemniaki pieczone w całości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki pieczone w całości

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

20 mililitrów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zawijamy w folię , każdy osobno , dodając po łyżce masła , i pieczemy w temperaturze 170 stopni C do miękkości .

Krok 2

Do śmietany dodajemy zieleninę i pokrojoną drobno paprykę . Doprawiamy do smaku przyprawami .

Krok 3

Gotowe ziemniaki obieramy z folii . Nacinamy na każdym krzyżyk i , naciskając go palcami z czterech stron , tworzymy otwór na śmietanę .

Krok 4

Ziemniaki podajemy udekorowane szczypiorem i papryką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczeń karkowa z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej