Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i podsmaż bez tłuszczu na teflonowej patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojoną na plasterki marchewkę. Zalej koncentratem pomidorowym i duś aż stanie się półmiękka, ok 10-15 min.

Krok 3

Dodaj półplastry cukinii i duś jeszcze ok. 10 min. W międzyczasie dopraw do smaku przyprawą Delikat, imbirem, sokiem z cytryny i ostrą papryką.

Krok 4

Podawaj np. z kaszą gryczaną, ryżem lub puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sezamowy kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej