Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i podsmaż bez tłuszczu na teflonowej patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojoną na plasterki marchewkę. Zalej koncentratem pomidorowym i duś aż stanie się półmiękka, ok 10-15 min.

Krok 3

Dodaj półplastry cukinii i duś jeszcze ok. 10 min. W międzyczasie dopraw do smaku przyprawą Delikat, imbirem, sokiem z cytryny i ostrą papryką.

Krok 4

Podawaj np. z kaszą gryczaną, ryżem lub puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej