Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i podsmaż bez tłuszczu na teflonowej patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojoną na plasterki marchewkę. Zalej koncentratem pomidorowym i duś aż stanie się półmiękka, ok 10-15 min.

Krok 3

Dodaj półplastry cukinii i duś jeszcze ok. 10 min. W międzyczasie dopraw do smaku przyprawą Delikat, imbirem, sokiem z cytryny i ostrą papryką.

Krok 4

Podawaj np. z kaszą gryczaną, ryżem lub puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurki z gorgonzolą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej