Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
2 szczypty
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i podsmaż bez tłuszczu na teflonowej patelni.
Krok 2
Dodaj pokrojoną na plasterki marchewkę. Zalej koncentratem pomidorowym i duś aż stanie się półmiękka, ok 10-15 min.
Krok 3
Dodaj półplastry cukinii i duś jeszcze ok. 10 min. W międzyczasie dopraw do smaku przyprawą Delikat, imbirem, sokiem z cytryny i ostrą papryką.
Krok 4
Podawaj np. z kaszą gryczaną, ryżem lub puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej