Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną
łatwe
7 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
2 szczypty
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i podsmaż bez tłuszczu na teflonowej patelni.
Krok 2
Dodaj pokrojoną na plasterki marchewkę. Zalej koncentratem pomidorowym i duś aż stanie się półmiękka, ok 10-15 min.
Krok 3
Dodaj półplastry cukinii i duś jeszcze ok. 10 min. W międzyczasie dopraw do smaku przyprawą Delikat, imbirem, sokiem z cytryny i ostrą papryką.
Krok 4
Podawaj np. z kaszą gryczaną, ryżem lub puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej