
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj, kiełki odsącz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa wraz z sosem sojowym, sherry, olejem, cukrem i białkiem. Dorzuć mąkę i wszystko wymieszaj.
Krok 2
Arkusze ciasta wyłóż na stolnicę, na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Brzegi ciasta zwilż, zagnij je do środka i mocno ściśnij.
Krok 3
Garnek do gotowania na parze wyłóż wilgotną ściereczką, ułóż na niej pierożki, przykryj i gotuj na parze przez około 7 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej