Wieprzowe dim sum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowe dim sum

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj, kiełki odsącz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa wraz z sosem sojowym, sherry, olejem, cukrem i białkiem. Dorzuć mąkę i wszystko wymieszaj.

Krok 2

Arkusze ciasta wyłóż na stolnicę, na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Brzegi ciasta zwilż, zagnij je do środka i mocno ściśnij.

Krok 3

Garnek do gotowania na parze wyłóż wilgotną ściereczką, ułóż na niej pierożki, przykryj i gotuj na parze przez około 7 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jaskółcze gniazdo
czas przygotowania
56 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej