Wieprzowe dim sum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowe dim sum

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj, kiełki odsącz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa wraz z sosem sojowym, sherry, olejem, cukrem i białkiem. Dorzuć mąkę i wszystko wymieszaj.

Krok 2

Arkusze ciasta wyłóż na stolnicę, na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Brzegi ciasta zwilż, zagnij je do środka i mocno ściśnij.

Krok 3

Garnek do gotowania na parze wyłóż wilgotną ściereczką, ułóż na niej pierożki, przykryj i gotuj na parze przez około 7 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowe dim sum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej