
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj, kiełki odsącz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa wraz z sosem sojowym, sherry, olejem, cukrem i białkiem. Dorzuć mąkę i wszystko wymieszaj.
Krok 2
Arkusze ciasta wyłóż na stolnicę, na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Brzegi ciasta zwilż, zagnij je do środka i mocno ściśnij.
Krok 3
Garnek do gotowania na parze wyłóż wilgotną ściereczką, ułóż na niej pierożki, przykryj i gotuj na parze przez około 7 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej