Śledzie z kebabowym fixem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z kebabowym fixem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

8 sztuk

2 sztuki

8 sztuk

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej zmieszać dokładnie z Fixem i miodem (delikatnym np. lipowy ).

Krok 2

W płaskim wąskim naczyniu ułożyć płaty śledzi i listek laurowy .Zalać olejem . Zakryć i zostawić w lodówce 24 godziny .

Krok 3

Jabłka umyć i wykroić z nich 8 grubych plastrów .

Krok 4

Śledzie zwijać w ruloniki .Układać na plastrze jabłkach i listkach sałaty . Polewać marynatą . Dekorować natką pietruszki i papryczkami chili marynowanymi w oleju .

Krok 5

Zestawienie smaku śledzia z miodowo korzenną marynatą , winnym smakiem jabłka i ostrością chili uważam za wyjątkowo udane .

Krok 6

A tak przy okazji- okazuje się , że mieszanka przypraw użyta do Fiksu do kebaba sprawdza się doskonale w niekonwencjonalnych zestawieniach smakowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z kebabowym fixem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej