
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
8 sztuk
2 sztuki
8 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Olej zmieszać dokładnie z Fixem i miodem (delikatnym np. lipowy ).
Krok 2
W płaskim wąskim naczyniu ułożyć płaty śledzi i listek laurowy .Zalać olejem . Zakryć i zostawić w lodówce 24 godziny .
Krok 3
Jabłka umyć i wykroić z nich 8 grubych plastrów .
Krok 4
Śledzie zwijać w ruloniki .Układać na plastrze jabłkach i listkach sałaty . Polewać marynatą . Dekorować natką pietruszki i papryczkami chili marynowanymi w oleju .
Krok 5
Zestawienie smaku śledzia z miodowo korzenną marynatą , winnym smakiem jabłka i ostrością chili uważam za wyjątkowo udane .
Krok 6
A tak przy okazji- okazuje się , że mieszanka przypraw użyta do Fiksu do kebaba sprawdza się doskonale w niekonwencjonalnych zestawieniach smakowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej