Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do kurczaka Knorr następnie zostawiamy na noc w lodówce. Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przygotowanie sosu Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałamy bulion Knorr listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup odłożone wcześniej warzywa .

Krok 2

Przygotowanie grillowanych warzyw Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.

Krok 3

Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej