Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami
łatwe
32 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do kurczaka Knorr następnie zostawiamy na noc w lodówce. Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przygotowanie sosu Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałamy bulion Knorr listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup odłożone wcześniej warzywa .
Krok 2
Przygotowanie grillowanych warzyw Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.
Krok 3
Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej