Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do kurczaka Knorr następnie zostawiamy na noc w lodówce. Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przygotowanie sosu Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałamy bulion Knorr listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup odłożone wcześniej warzywa .

Krok 2

Przygotowanie grillowanych warzyw Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.

Krok 3

Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej