Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami
łatwe
32 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do kurczaka Knorr następnie zostawiamy na noc w lodówce. Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przygotowanie sosu Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałamy bulion Knorr listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup odłożone wcześniej warzywa .
Krok 2
Przygotowanie grillowanych warzyw Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.
Krok 3
Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej