Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do kurczaka Knorr następnie zostawiamy na noc w lodówce. Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przygotowanie sosu Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałamy bulion Knorr listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup odłożone wcześniej warzywa .

Krok 2

Przygotowanie grillowanych warzyw Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.

Krok 3

Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej