Azjatyckie koperty z warzywami i rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

284 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, marchew, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj z posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 1

Krok 2

Płaty papieru ryżowego namocz na chwilę w ciepłej wodzie. Na papierze układaj małe porcje warzyw i ryby i zwijaj w koperty.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 2

Krok 3

Rożki gotuj na parze pod przykryciem przez 15 minut.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 3

Krok 4

Aby przyrządzić sos, wymieszaj w rondelku Fix Knorr z 300 mililitrami wody. Zagotuj i podawaj do dania.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Alicja Maz

    Alicja Maz , 07.09.2017

    zjadłabym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej