Azjatyckie koperty z warzywami i rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, marchew, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj z posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 1

Krok 2

Płaty papieru ryżowego namocz na chwilę w ciepłej wodzie. Na papierze układaj małe porcje warzyw i ryby i zwijaj w koperty.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 2

Krok 3

Rożki gotuj na parze pod przykryciem przez 15 minut.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 3

Krok 4

Aby przyrządzić sos, wymieszaj w rondelku Fix Knorr z 300 mililitrami wody. Zagotuj i podawaj do dania.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Alicja Maz

    Alicja Maz , 07.09.2017

    zjadłabym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatyckie koperty z warzywami i rybąAzjatyckie koperty z warzywami i rybą

Cukinię, marchew, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj z posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką.