Azjatyckie koperty z warzywami i rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, marchew, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj z posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 1

Krok 2

Płaty papieru ryżowego namocz na chwilę w ciepłej wodzie. Na papierze układaj małe porcje warzyw i ryby i zwijaj w koperty.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 2

Krok 3

Rożki gotuj na parze pod przykryciem przez 15 minut.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 3

Krok 4

Aby przyrządzić sos, wymieszaj w rondelku Fix Knorr z 300 mililitrami wody. Zagotuj i podawaj do dania.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Alicja Maz

    Alicja Maz , 07.09.2017

    zjadłabym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej