Ciemny sos z zielonego pieprzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciemny sos z zielonego pieprzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

50 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Ciemny sos z zielonego pieprzu - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej czerwone wino. Dodaj pieprz bez zalewy i całość gotuj, aż wino odparuje prawie zupełnie.

Ciemny sos z zielonego pieprzu - Krok 2

Krok 3

Zestaw patelnię z ognia. Wlej szklankę wody i dodaj esencję do sosu Knorr, całość dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu ketchup oraz śmietanę. Gotuj powoli, aż sos zgęstnieje. Podawaj do smażonych mięs i ryb.

Ciemny sos z zielonego pieprzu - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciemny sos z zielonego pieprzuCiemny sos z zielonego pieprzu

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.