
Składniki
25 gramów
50 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Krok 2
Następnie wlej czerwone wino. Dodaj pieprz bez zalewy i całość gotuj, aż wino odparuje prawie zupełnie.

Krok 3
Zestaw patelnię z ognia. Wlej szklankę wody i dodaj esencję do sosu Knorr, całość dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu ketchup oraz śmietanę. Gotuj powoli, aż sos zgęstnieje. Podawaj do smażonych mięs i ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej