Ciemny sos z zielonego pieprzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciemny sos z zielonego pieprzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

50 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Ciemny sos z zielonego pieprzu - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej czerwone wino. Dodaj pieprz bez zalewy i całość gotuj, aż wino odparuje prawie zupełnie.

Ciemny sos z zielonego pieprzu - Krok 2

Krok 3

Zestaw patelnię z ognia. Wlej szklankę wody i dodaj esencję do sosu Knorr, całość dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu ketchup oraz śmietanę. Gotuj powoli, aż sos zgęstnieje. Podawaj do smażonych mięs i ryb.

Ciemny sos z zielonego pieprzu - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciemny sos z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos rozmarynowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciemny sos z zielonego pieprzuCiemny sos z zielonego pieprzu

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.