Składniki
25 gramów
50 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.
Krok 2
Następnie wlej czerwone wino. Dodaj pieprz bez zalewy i całość gotuj, aż wino odparuje prawie zupełnie.
Krok 3
Zestaw patelnię z ognia. Wlej szklankę wody i dodaj esencję do sosu Knorr, całość dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu ketchup oraz śmietanę. Gotuj powoli, aż sos zgęstnieje. Podawaj do smażonych mięs i ryb.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej