
Składniki
25 gramów
50 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.

Krok 2
Następnie wlej czerwone wino. Dodaj pieprz bez zalewy i całość gotuj, aż wino odparuje prawie zupełnie.

Krok 3
Zestaw patelnię z ognia. Wlej szklankę wody i dodaj esencję do sosu Knorr, całość dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu ketchup oraz śmietanę. Gotuj powoli, aż sos zgęstnieje. Podawaj do smażonych mięs i ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej