Guacamole - pasta z awokado - przepis oryginalny | Przepisy.pl pixel

Guacamole - dip z awokado

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe awokado obrać, pozbawić pestki i rozgnieść dokładnie widelcem.

Krok 2

Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem w kostce i sokiem z cytryny. Opcjonalnie można dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Podawać jako dodatek do dań meksykańskich, mięs lub chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej