Guacamole - pasta z awokado - przepis oryginalny | Przepisy.pl pixel

Guacamole - dip z awokado

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe awokado obrać, pozbawić pestki i rozgnieść dokładnie widelcem.

Krok 2

Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem w kostce i sokiem z cytryny. Opcjonalnie można dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Podawać jako dodatek do dań meksykańskich, mięs lub chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos waniliowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej