Guacamole - pasta z awokado - przepis oryginalny | Przepisy.pl pixel

Guacamole - dip z awokado

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe awokado obrać, pozbawić pestki i rozgnieść dokładnie widelcem.

Krok 2

Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem w kostce i sokiem z cytryny. Opcjonalnie można dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Podawać jako dodatek do dań meksykańskich, mięs lub chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos koperkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej