Guacamole - pasta z awokado - przepis oryginalny | Przepisy.pl

Guacamole - dip z awokado

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe awokado obrać, pozbawić pestki i rozgnieść dokładnie widelcem.

Krok 2

Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem w kostce i sokiem z cytryny. Opcjonalnie można dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Podawać jako dodatek do dań meksykańskich, mięs lub chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej