Guacamole - pasta z awokado - przepis oryginalny | Przepisy.pl pixel

Guacamole - dip z awokado

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe awokado obrać, pozbawić pestki i rozgnieść dokładnie widelcem.

Krok 2

Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem w kostce i sokiem z cytryny. Opcjonalnie można dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Podawać jako dodatek do dań meksykańskich, mięs lub chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Guacamole - dip z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej