Sos serowy delikatny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serowy delikatny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
286 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

20 dekagramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu, zagotuj.

Sos serowy delikatny - Krok 1

Krok 2

Dodaj śmietanę oraz starty ser. Gotuj na wolnym ogniu cały czas mieszając, do momentu, w którym składniki się połączą.

Sos serowy delikatny - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj posiekany koperek. Sos serowy delikatny podawaj do jaj, makaronu i ryb.

Sos serowy delikatny - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos serowy delikatnySos serowy delikatny

Delikatny sos serowy to idealny dodatek zarówno do makaronu, jak i potraw rybnych. Jest nie tylko smaczny, ale również prosty w przygotowaniu – wystarczy, że przyrządzisz go według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, a następnie dodasz śmietanę oraz starty ser, np. cheddar (całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż składniki się połączą). Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić jego smak, pod koniec gotowania dodaj do niego odrobinę czarnego pieprzu oraz gałki muszkatołowej, a także posiekany koperek. Nic nie stoi na przeszkodzie, by sos serowy przygotować również w wersji pikantnej – wystarczy, że do jego przyrządzenia wykorzystasz pieprz cayenne oraz drobno posiekaną papryczkę chilli. Pamiętaj, że delikatny sos serowy doskonale komponuje się nie tylko z makronem i rybami, ale również z pierogami ze szpinakiem oraz gotowanymi warzywami, na przykład brokułami, kalafiorem czy ziemniakami. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na delikatny sos serowy. Do dzieła!