Sos serowy delikatny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serowy delikatny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
286 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

20 dekagramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu, zagotuj.

Sos serowy delikatny - Krok 1

Krok 2

Dodaj śmietanę oraz starty ser. Gotuj na wolnym ogniu cały czas mieszając, do momentu, w którym składniki się połączą.

Sos serowy delikatny - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj posiekany koperek. Sos serowy delikatny podawaj do jaj, makaronu i ryb.

Sos serowy delikatny - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serowy delikatny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos serowy delikatnySos serowy delikatny

Delikatny sos serowy to idealny dodatek zarówno do makaronu, jak i potraw rybnych. Jest nie tylko smaczny, ale również prosty w przygotowaniu – wystarczy, że przyrządzisz go według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, a następnie dodasz śmietanę oraz starty ser, np. cheddar (całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż składniki się połączą). Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić jego smak, pod koniec gotowania dodaj do niego odrobinę czarnego pieprzu oraz gałki muszkatołowej, a także posiekany koperek. Nic nie stoi na przeszkodzie, by sos serowy przygotować również w wersji pikantnej – wystarczy, że do jego przyrządzenia wykorzystasz pieprz cayenne oraz drobno posiekaną papryczkę chilli. Pamiętaj, że delikatny sos serowy doskonale komponuje się nie tylko z makronem i rybami, ale również z pierogami ze szpinakiem oraz gotowanymi warzywami, na przykład brokułami, kalafiorem czy ziemniakami. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na delikatny sos serowy. Do dzieła!