Pommes frittes przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pommes frittes

Autor: Kacper Tee

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 szczypty

2 szczypty

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy ziemniaki w małe paseczki i smażymy na głębokim oleju. Przygotowujemy sos pomidorowy którym polejemy je. Smażymy na oliwie cebule z czosnkiem, po kilku minutach dodajemy obrane pomidory które po czasie zmiękną, gdy tak się stanie dodajemy ketchupu i przecieru, można w czasie dodać trochę wody i mieszamy. Dodajemy soli i pieprzu i ziół. A na samym końcu dodajemy grzanek. Całość miksujemy (grzanki powinny być doprawione czosnkiem granulowanym, pieprzem, słodką papryką i ziołami i pieczone w piekarniku z oliwą. Odsączone frytki polewamy pomidorowym sosem który powinien być gorący, po zalaniu odczekujemy 2 min by frytki nasiąknęły sosem. Smacznego .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej