Pommes frittes przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pommes frittes

Autor: Kacper Tee

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 szczypty

2 szczypty

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy ziemniaki w małe paseczki i smażymy na głębokim oleju. Przygotowujemy sos pomidorowy którym polejemy je. Smażymy na oliwie cebule z czosnkiem, po kilku minutach dodajemy obrane pomidory które po czasie zmiękną, gdy tak się stanie dodajemy ketchupu i przecieru, można w czasie dodać trochę wody i mieszamy. Dodajemy soli i pieprzu i ziół. A na samym końcu dodajemy grzanek. Całość miksujemy (grzanki powinny być doprawione czosnkiem granulowanym, pieprzem, słodką papryką i ziołami i pieczone w piekarniku z oliwą. Odsączone frytki polewamy pomidorowym sosem który powinien być gorący, po zalaniu odczekujemy 2 min by frytki nasiąknęły sosem. Smacznego .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pommes frittes - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej