Burger z plackiem ziemniaczanym - hamburger | Przepisy.pl pixel

Burger warzywno-ziemniaczany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

291 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

30 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj sól, pieprz do smaku, mąkę i jajko. Z puree uformuj placki i usmaż placki na patelni.

Krok 2

Włóż cukinię, szparagi, pieczarki, paprykę i pomidory do naczynia żaroodpornego, posyp solą wędzoną, skrop oliwą z oliwek i piecz w 150 stopniach przez 30 minut.

Krok 3

Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj orzechy i ostudź.

Krok 4

Bułki posmaruj majonezem Hellmann’s. Na bułce ułóż placki i pieczone warzywa. Posyp kruszonymi orzechami i przykryj górną częścią bułki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

32

Opinie o przepisie

  • Teres Sima

    Teres Sima , 11.11.2016

    przepisy.pl wyglada pycha , wielkie dzięki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.11.2016

    Tereso, na naszej stronie znajdziesz wiele przepisów na szarlotkę, szczególnie polecamy ten przepis - www.przepisy.pl/przepis/szarlotka-z-rodzynkami-11632. Pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Dąb

    Urszula Dąb , 11.11.2016

    Zjem kotleta i ziemniaki i jestem najedzona przez pół dnia...Zjem jarski obiad i za godzinę znów głodna...Wybieram pierwsze ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teres Sima

    Teres Sima , 11.11.2016

    Szukam jakiś przepis na " szarlotkę "

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.11.2016

    Alicjo, dobrym sposobem jest wetknięcie w burgera drewnianego szpikulca, takiego jak do szaszłyków. Dzięki temu kanapkę będzie łatwiej zjeść :). Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zalewska

    Alicja Zalewska , 11.11.2016

    jaką trzeba mieć szczękę by nie spadła z zawiasów przy jedzeniu takiej kanapki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 22.09.2016

    Porażka...za dużo składników.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Tomczak

    Mariusz Tomczak , 22.09.2016

    Oczywiście że muszę. Bez tego nie przeżyje ani godziny dłużej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Carzasty

    Tomek Carzasty , 03.09.2016

    A do tego piwo bezalkoholowe i papieros elektroniczny...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 03.09.2016

    Jasne ze tak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Kozielska

    Grazyna Kozielska , 02.09.2016

    Na wieczor bylo to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska , 11.04.2016

    Nie przepadam za burgerami i od tego tylek rosnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Włodarczyk

    Barbara Włodarczyk , 11.04.2016

    No drogie Panie jak to ugryzc,zawiaski moga nie wytrzymac no ale kto lubi smacznego,pozdrawiam moje znajome

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Iżak

    Urszula Iżak , 11.04.2016

    Na pewno to lekkie warzywne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil Misiek

    Kamil Misiek , 11.04.2016

    To nie to samo co z grila xd

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera , 11.04.2016

    krysiu i kamila czuje się zaproszony ale warzywny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mazur

    Ryszard Mazur , 11.04.2016

    Ludzie tego nie jedzą :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Lewap

    Paweł Lewap , 11.04.2016

    Tylko po co ten majonez?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jęczalik

    Anna Jęczalik , 11.04.2016

    TO PO POLSKU CHYBA KANAPKA??? CZY NIE???... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donna Jur

    Donna Jur , 11.04.2016

    Prezentacja piękna,ale poproszę o nóż i widelec!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rodzewicz

    Ewa Rodzewicz , 11.04.2016

    mniamć :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Schauer

    Mariusz Schauer , 11.04.2016

    Wystarczy wywalić bułkę i jest o-k

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emily Pod

    Emily Pod , 11.04.2016

    Sławomir Kawalec :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kukowska-Sokołowska

    Anna Kukowska-Sokołowska , 11.04.2016

    To jest to co lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Olszewska-Podyma

    Dorota Olszewska-Podyma , 11.04.2016

    Co prawda to prawda, jedzenie burgera nie jest estetyczne.Szczęka też może wypaść z zawiasów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donna Jur

    Donna Jur , 11.04.2016

    Praktyka! Cierpliwości!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zawadzki

    Jerzy Zawadzki , 11.04.2016

    "Czeba" bylo podwinac rękawy i...nie tylko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kuklinska

    Krystyna Kuklinska , 11.04.2016

    Ewa Majtyka nie jest zwolenniczka zadnych burgerow i tego rodzaju cudactw .Ona zdrowo sie odzywia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Stepanoff

    Bożena Stepanoff , 11.04.2016

    Ziemniak to warzywo ,oczywiście!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Dusza

    Wiktoria Dusza , 11.04.2016

    Ktoś mi odpowie czy ziemniak nalezy do warzyw, jarzyn czy jakiś innych stworów, warzywno-ziemniaczany brzmi dla mnie jak masłowo-maślany.Tak sobie rozmyślam.....

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger warzywno-ziemniaczanyBurger warzywno-ziemniaczany

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj sól, pieprz do smaku, mąkę i jajko. Z puree uformuj placki i usmaż placki na patelni.