
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
30 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj sól, pieprz do smaku, mąkę i jajko. Z puree uformuj placki i usmaż placki na patelni.
Krok 2
Włóż cukinię, szparagi, pieczarki, paprykę i pomidory do naczynia żaroodpornego, posyp solą wędzoną, skrop oliwą z oliwek i piecz w 150 stopniach przez 30 minut.
Krok 3
Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj orzechy i ostudź.
Krok 4
Bułki posmaruj majonezem Hellmann's. Na bułce ułóż placki i pieczone warzywa. Posyp kruszonymi orzechami i przykryj górną częścią bułki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger warzywno-ziemniaczany
Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj sól, pieprz do smaku, mąkę i jajko. Z puree uformuj placki i usmaż placki na patelni.



































