Roladki francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

4 plastry

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

3 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Rozdrobnione składniki podsmaż na oliwie. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Plastry cielęciny rozbij na cienkie płaty, posmaruj je jednostronnie musztardą i farszem grzybowym.

Krok 3

Całość ściśle zwiń i zwiąż bawełnianą nicią. Oprósz solą i pieprzem, zrumień na patelni.

Krok 4

Rumiane zalej czerwonym winem i przykryj, smaż 3 minuty.

Krok 5

Dolej bulion, odkryj pokrywkę i płomień ustaw na bardzo mocny. Po około 4 minutach roladki będą gotowe.

Krok 6

Sos zostaw na silnym ogniu do czasu, gdy odparuje połowa, po czym dodaj 2 łyżki stołowe musztardy, dokładnie wymieszaj i polej nim roladki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej