Składniki
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
4 plastry
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
3 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę i czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Rozdrobnione składniki podsmaż na oliwie. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Plastry cielęciny rozbij na cienkie płaty, posmaruj je jednostronnie musztardą i farszem grzybowym.
Krok 3
Całość ściśle zwiń i zwiąż bawełnianą nicią. Oprósz solą i pieprzem, zrumień na patelni.
Krok 4
Rumiane zalej czerwonym winem i przykryj, smaż 3 minuty.
Krok 5
Dolej bulion, odkryj pokrywkę i płomień ustaw na bardzo mocny. Po około 4 minutach roladki będą gotowe.
Krok 6
Sos zostaw na silnym ogniu do czasu, gdy odparuje połowa, po czym dodaj 2 łyżki stołowe musztardy, dokładnie wymieszaj i polej nim roladki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej