Roladki francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

4 plastry

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

3 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Rozdrobnione składniki podsmaż na oliwie. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Plastry cielęciny rozbij na cienkie płaty, posmaruj je jednostronnie musztardą i farszem grzybowym.

Krok 3

Całość ściśle zwiń i zwiąż bawełnianą nicią. Oprósz solą i pieprzem, zrumień na patelni.

Krok 4

Rumiane zalej czerwonym winem i przykryj, smaż 3 minuty.

Krok 5

Dolej bulion, odkryj pokrywkę i płomień ustaw na bardzo mocny. Po około 4 minutach roladki będą gotowe.

Krok 6

Sos zostaw na silnym ogniu do czasu, gdy odparuje połowa, po czym dodaj 2 łyżki stołowe musztardy, dokładnie wymieszaj i polej nim roladki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pączki serowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej