
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłukać pod bieżącą wodą i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć pieprzem, odstawić na bok.
Krok 2
Por umyć i pokroić w plasterki. Na maśle podsmażyć kilka minut por, aż zmięknie. Doprawić przyprawami w Mini Kostkach Knorr: czosnek i pietruszka oraz pieprzem do smaku. Wymieszać z natką pietruszki. Odstawić do przestygnięcia.
Krok 3
Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. A następnie obtoczyć w mieszance bułki tartej i przyprawy do kurczaka Knorr.
Krok 4
Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej