Roladki z porem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłukać pod bieżącą wodą i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć pieprzem, odstawić na bok.

Krok 2

Por umyć i pokroić w plasterki. Na maśle podsmażyć kilka minut por, aż zmięknie. Doprawić przyprawami w Mini Kostkach Knorr: czosnek i pietruszka oraz pieprzem do smaku. Wymieszać z natką pietruszki. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. A następnie obtoczyć w mieszance bułki tartej i przyprawy do kurczaka Knorr.

Krok 4

Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej