Roladki z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z porem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłukać pod bieżącą wodą i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć pieprzem, odstawić na bok.

Krok 2

Por umyć i pokroić w plasterki. Na maśle podsmażyć kilka minut por, aż zmięknie. Doprawić przyprawami w Mini Kostkach Knorr: czosnek i pietruszka oraz pieprzem do smaku. Wymieszać z natką pietruszki. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. A następnie obtoczyć w mieszance bułki tartej i przyprawy do kurczaka Knorr.

Krok 4

Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej