Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

8 plastrów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka obieramy z błon, robimy w nich "kieszonki", do których wkładamy ser feta pokrojony w plastry. Mięso posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Każdą pierś owijamy dwoma plastrami boczku, spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadło. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojoną plastry cukinię oraz pomidorki koktajlowe, obficie posypujemy tymiankiem, mini kostką pietruszkową, posypujemy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Kurczaka układamy na warzywach, polewamy odrobiną oleju sezamowego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej