Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

8 plastrów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka obieramy z błon, robimy w nich "kieszonki", do których wkładamy ser feta pokrojony w plastry. Mięso posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Każdą pierś owijamy dwoma plastrami boczku, spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadło. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojoną plastry cukinię oraz pomidorki koktajlowe, obficie posypujemy tymiankiem, mini kostką pietruszkową, posypujemy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Kurczaka układamy na warzywach, polewamy odrobiną oleju sezamowego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej