Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
8 plastrów
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
400 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka obieramy z błon, robimy w nich "kieszonki", do których wkładamy ser feta pokrojony w plastry. Mięso posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Każdą pierś owijamy dwoma plastrami boczku, spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadło. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojoną plastry cukinię oraz pomidorki koktajlowe, obficie posypujemy tymiankiem, mini kostką pietruszkową, posypujemy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Kurczaka układamy na warzywach, polewamy odrobiną oleju sezamowego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej