Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
8 plastrów
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
400 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka obieramy z błon, robimy w nich "kieszonki", do których wkładamy ser feta pokrojony w plastry. Mięso posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Każdą pierś owijamy dwoma plastrami boczku, spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadło. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojoną plastry cukinię oraz pomidorki koktajlowe, obficie posypujemy tymiankiem, mini kostką pietruszkową, posypujemy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Kurczaka układamy na warzywach, polewamy odrobiną oleju sezamowego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej