Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

8 plastrów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka obieramy z błon, robimy w nich "kieszonki", do których wkładamy ser feta pokrojony w plastry. Mięso posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Każdą pierś owijamy dwoma plastrami boczku, spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadło. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojoną plastry cukinię oraz pomidorki koktajlowe, obficie posypujemy tymiankiem, mini kostką pietruszkową, posypujemy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Kurczaka układamy na warzywach, polewamy odrobiną oleju sezamowego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki z porem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej