Roladki drobiowe z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki drobiowe z groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na dwa kawałki i delikatnie rozbić. Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Groszek zalać wrzątkiem, a gdy się rozmrozi odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Wymieszać z groszkiem, pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa kłaść po łyżce (w zależności od kawałków kurczaka) farszu i zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami. Smażyć najpierw pod przykryciem- do ścięcia mięsa, a potem zrumienić ze wszystkich stron. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej