Roladki drobiowe z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na dwa kawałki i delikatnie rozbić. Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Groszek zalać wrzątkiem, a gdy się rozmrozi odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Wymieszać z groszkiem, pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa kłaść po łyżce (w zależności od kawałków kurczaka) farszu i zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami. Smażyć najpierw pod przykryciem- do ścięcia mięsa, a potem zrumienić ze wszystkich stron. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej