Roladki drobiowe z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na dwa kawałki i delikatnie rozbić. Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Groszek zalać wrzątkiem, a gdy się rozmrozi odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Wymieszać z groszkiem, pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa kłaść po łyżce (w zależności od kawałków kurczaka) farszu i zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami. Smażyć najpierw pod przykryciem- do ścięcia mięsa, a potem zrumienić ze wszystkich stron. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej