Roladki z mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z mozzarella

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój wzdłuż na plastry. Mozzarellę pokrój w słupki.

Krok 4

Na każdym płacie bakłażanu połóż mozzarellę. Zwijamy do wewnątrz z obu końców tak aby powstała roladka.

Krok 5

Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos Knorr.

Krok 2

Każdy plaster skrop oliwą z oliwek, posól i posyp posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. odstaw aby zmiękł na 10 minut.

Krok 3

Po tym czasie grilluj z obu stron.

Krok 6

Na sosie układaj roladki z bakłażana. Posyp startym parmezanem, skrop pozostałą oliwą i zapiekaj w 220 stopniach przez 10 minut.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej