Roladki z mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z mozzarella

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

6 łyżek

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój wzdłuż na plastry. Mozzarellę pokrój w słupki.

Krok 4

Na każdym płacie bakłażanu połóż mozzarellę. Zwijamy do wewnątrz z obu końców tak aby powstała roladka.

Krok 5

Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos Knorr.

Krok 2

Każdy plaster skrop oliwą z oliwek, posól i posyp posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. odstaw aby zmiękł na 10 minut.

Krok 3

Po tym czasie grilluj z obu stron.

Krok 6

Na sosie układaj roladki z bakłażana. Posyp startym parmezanem, skrop pozostałą oliwą i zapiekaj w 220 stopniach przez 10 minut.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej