
Składniki
6 łyżek
null
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój wzdłuż na plastry. Mozzarellę pokrój w słupki.
Krok 4
Na każdym płacie bakłażanu połóż mozzarellę. Zwijamy do wewnątrz z obu końców tak aby powstała roladka.
Krok 5
Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos Knorr.
Krok 2
Każdy plaster skrop oliwą z oliwek, posól i posyp posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. odstaw aby zmiękł na 10 minut.
Krok 3
Po tym czasie grilluj z obu stron.
Krok 6
Na sosie układaj roladki z bakłażana. Posyp startym parmezanem, skrop pozostałą oliwą i zapiekaj w 220 stopniach przez 10 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej