Składniki
6 łyżek
null
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój wzdłuż na plastry. Mozzarellę pokrój w słupki.
Krok 4
Na każdym płacie bakłażanu połóż mozzarellę. Zwijamy do wewnątrz z obu końców tak aby powstała roladka.
Krok 5
Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos Knorr.
Krok 2
Każdy plaster skrop oliwą z oliwek, posól i posyp posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. odstaw aby zmiękł na 10 minut.
Krok 3
Po tym czasie grilluj z obu stron.
Krok 6
Na sosie układaj roladki z bakłażana. Posyp startym parmezanem, skrop pozostałą oliwą i zapiekaj w 220 stopniach przez 10 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej