Roladki z mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z mozzarella

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój wzdłuż na plastry. Mozzarellę pokrój w słupki.

Krok 4

Na każdym płacie bakłażanu połóż mozzarellę. Zwijamy do wewnątrz z obu końców tak aby powstała roladka.

Krok 5

Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos Knorr.

Krok 2

Każdy plaster skrop oliwą z oliwek, posól i posyp posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. odstaw aby zmiękł na 10 minut.

Krok 3

Po tym czasie grilluj z obu stron.

Krok 6

Na sosie układaj roladki z bakłażana. Posyp startym parmezanem, skrop pozostałą oliwą i zapiekaj w 220 stopniach przez 10 minut.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej