
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null
0.5 szklanki
null
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby spraw, oddziel mięso od ości. Skrawki i ości ugotuj z przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
Krok 2
Przygotuj farsz: obraną cebulę posiekaj a czosnek zmiażdż i wymieszaj z mięsem, cebulą , bułką tartą i jajkiem, przypraw.
Krok 3
Farsz ułóż na filetach i ciasno zwiń w rolady. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Krok 4
Cukinię pokrój w 2 cm talarki, ostrożnie wydrąż miąższ, tak aby otrzymać pierścienie. Pierścienie nałóż na roladki, zawiń w folię aluminiową.
Krok 5
Ułóż roladki na natłuszczonej olejem blasze. Piecz 60 minut w 200 stopniach.
Krok 6
Krewetki podsmaż na maśle, posyp ziołami prowansalskimi i wyłóż na roladki.
Krok 7
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze. Cytrynę podziel na cząstki. Udekoruj danie brokułem, cytryną i listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej