
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null
0.5 szklanki
null
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby spraw, oddziel mięso od ości. Skrawki i ości ugotuj z przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
Krok 2
Przygotuj farsz: obraną cebulę posiekaj a czosnek zmiażdż i wymieszaj z mięsem, cebulą , bułką tartą i jajkiem, przypraw.
Krok 3
Farsz ułóż na filetach i ciasno zwiń w rolady. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Krok 4
Cukinię pokrój w 2 cm talarki, ostrożnie wydrąż miąższ, tak aby otrzymać pierścienie. Pierścienie nałóż na roladki, zawiń w folię aluminiową.
Krok 5
Ułóż roladki na natłuszczonej olejem blasze. Piecz 60 minut w 200 stopniach.
Krok 6
Krewetki podsmaż na maśle, posyp ziołami prowansalskimi i wyłóż na roladki.
Krok 7
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze. Cytrynę podziel na cząstki. Udekoruj danie brokułem, cytryną i listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej