Roladki z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null

0.5 szklanki

null

3 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby spraw, oddziel mięso od ości. Skrawki i ości ugotuj z przyprawą do ryb, solą i pieprzem.

Krok 2

Przygotuj farsz: obraną cebulę posiekaj a czosnek zmiażdż i wymieszaj z mięsem, cebulą , bułką tartą i jajkiem, przypraw.

Krok 3

Farsz ułóż na filetach i ciasno zwiń w rolady. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Krok 4

Cukinię pokrój w 2 cm talarki, ostrożnie wydrąż miąższ, tak aby otrzymać pierścienie. Pierścienie nałóż na roladki, zawiń w folię aluminiową.

Krok 5

Ułóż roladki na natłuszczonej olejem blasze. Piecz 60 minut w 200 stopniach.

Krok 6

Krewetki podsmaż na maśle, posyp ziołami prowansalskimi i wyłóż na roladki.

Krok 7

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze. Cytrynę podziel na cząstki. Udekoruj danie brokułem, cytryną i listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej