Roladki z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null

0.5 szklanki

null

3 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby spraw, oddziel mięso od ości. Skrawki i ości ugotuj z przyprawą do ryb, solą i pieprzem.

Krok 2

Przygotuj farsz: obraną cebulę posiekaj a czosnek zmiażdż i wymieszaj z mięsem, cebulą , bułką tartą i jajkiem, przypraw.

Krok 3

Farsz ułóż na filetach i ciasno zwiń w rolady. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Krok 4

Cukinię pokrój w 2 cm talarki, ostrożnie wydrąż miąższ, tak aby otrzymać pierścienie. Pierścienie nałóż na roladki, zawiń w folię aluminiową.

Krok 5

Ułóż roladki na natłuszczonej olejem blasze. Piecz 60 minut w 200 stopniach.

Krok 6

Krewetki podsmaż na maśle, posyp ziołami prowansalskimi i wyłóż na roladki.

Krok 7

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze. Cytrynę podziel na cząstki. Udekoruj danie brokułem, cytryną i listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej