Roladki z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

null

3 łyżki

3 łyżeczki

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby spraw, oddziel mięso od ości. Skrawki i ości ugotuj z przyprawą do ryb, solą i pieprzem.

Krok 2

Przygotuj farsz: obraną cebulę posiekaj a czosnek zmiażdż i wymieszaj z mięsem, cebulą , bułką tartą i jajkiem, przypraw.

Krok 3

Farsz ułóż na filetach i ciasno zwiń w rolady. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Krok 4

Cukinię pokrój w 2 cm talarki, ostrożnie wydrąż miąższ, tak aby otrzymać pierścienie. Pierścienie nałóż na roladki, zawiń w folię aluminiową.

Krok 5

Ułóż roladki na natłuszczonej olejem blasze. Piecz 60 minut w 200 stopniach.

Krok 6

Krewetki podsmaż na maśle, posyp ziołami prowansalskimi i wyłóż na roladki.

Krok 7

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze. Cytrynę podziel na cząstki. Udekoruj danie brokułem, cytryną i listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ziemniaki paryskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej